Bize ulaşın

Haberler

Hindistan, Google ve Apple’ın kullanıcıların devlet destekli uygulama mağazası yüklemesine izin vermesini istiyor

Avatar

Yayınlanmış:

:

Hindistan, GOV.in adlı kendi devlet destekli uygulama mağazasını desteklemeleri için hem Apple hem de Google’a baskı yapıyor. Bu hareket, Dijital Pazarlar Yasası (DMA) sonucunda üçüncü taraf uygulama mağazalarına hem iOS hem de Android’de izin verilen Avrupa Birliği’ne benzer.

Hindistan hükümeti, Hintli kullanıcıların temel hizmetleri ve bilgileri sağlayabilecek, hükümet onaylı bir dizi uygulamaya doğrudan erişmesini sağlamak istiyor. Hareketin, ülkedeki 700 milyondan fazla akıllı telefon kullanıcısı için güvenlik standartlarını iyileştirmeyi ve sosyal hizmetlere erişimini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

GOV.in uygulama mağazasında halihazırda DigiLocker (tüm belgeleri, lisansları ve sertifikaları çevrimiçi olarak yayınlayan ve doğrulayan bir uygulama), OCMMS (bölgenizdeki ortamı izlemeye yönelik bir uygulama) gibi farklı devlet hizmetleri için bir dizi uygulama bulunmaktadır. ve hatta Lokacart Plus adında bir B2B e-ticaret uygulaması.

Hem Apple hem de Google’ın kendi uygulama mağazalarından aldığı %30’luk vergi, birçok geliştiricinin düşük maliyetli bir alternatif olarak yerel bir uygulama mağazasını aramasına da yol açtı. AB’de DMA yürürlüğe girdikten sonra hem Apple hem de Google, akıllı telefonlarında AltStore PAL gibi üçüncü taraf uygulama mağazalarına izin vermek zorunda kaldı. 2021’de Apple ayrıca Rus düzenlemelerine de uydu kullanıcıların devlet tarafından önerilen uygulamaları yüklemesine izin vermek.

Bu uygulamaların birçoğunun halihazırda Apple’ın App Store’unda ve Google Play Store’da mevcut olduğunu belirtmekte fayda var. Ancak hükümet yetkilileri, GOV.in uygulama mağazasıyla birlikte gelmeleri halinde uygulamalarını daha iyi tanıtabileceklerini ve kullanımı artırabileceklerini düşünüyor. GOV.in, Android’de bir uygulama mağazası olarak da mevcuttur, ancak kullanıcıların, “güvenilmeyen kaynak” gibi uyarılarla birlikte gelen uygulamayı dışarıdan yüklemek için uzun bir işlem gerçekleştirmesi gerekir.

Hindistan’ın, 2020’de TikTok yasağı da dahil olmak üzere Big Tech’e karşı sert düzenlemeler getirme geçmişi vardı. Ülke ayrıca, WhatsApp’ın arkasındaki şirket olan Meta’nın bazı durumlarda şifreli mesajlara erişmesini talep etti ve bu talep mahkemede tartışıldı.

Kaynak: Bloomberg

Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Bir yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir