Haberler
Microsoft artık eski ve uyumsuz bilgisayarlarda Windows 11’e izin veriyor
Daha bir hafta önce bile Microsoft, Windows 11’i yüklemek için bilgisayarların TPM 2.0 uyumlu donanıma sahip olmasını gerektiren politikasını iki katına çıkardı. Ancak şimdi şirket, beklenmedik ve kafa karıştırıcı bir hareketle Windows 11’in uyumlu olmayan sistemlere yüklenmesiyle ilgili talimatlar yayınlıyor. PC’ler.
Bu resmi talimatları bu destek sayfasında bulabilirsiniz. Ancak Microsoft talimatlara doğrudan bir uyarıyla başlıyor:
“Windows 11’in minimum sistem gereksinimlerini karşılamayan bir cihaza Windows 11 yüklenmesi önerilmez. Windows 11 uygun olmayan bir donanıma yüklendiyse uyumluluk sorunlarıyla karşılaşma riskini üstlenme konusunda rahat olmalısınız.”
Burada bahsedilen risk, sistem çökmelerini ve bilgisayarı kötü amaçlı yazılımlara, bilgisayar korsanlarına ve dolandırıcılara karşı güvende tutacak ve koruyacak önemli güvenlik güncellemelerinin eksikliğini içerir.
Bu nedenle, Windows 11’i bu şekilde yüklemek isteyen herkesin öncelikle aşağıdaki sorumluluk reddi beyanını kabul etmesi gerekir:
“Bu bilgisayar, Windows 11’i çalıştırmak için gereken minimum sistem gereksinimlerini karşılamıyor; bu gereksinimler daha güvenilir ve daha kaliteli bir deneyim sağlanmasına yardımcı oluyor. Bu bilgisayara Windows 11’in yüklenmesi önerilmez ve uyumluluk sorunlarına yol açabilir. Windows 11 kurulumuna devam ederseniz bilgisayarınız artık desteklenmeyecek ve güncellemeleri alma hakkına sahip olmayacaktır. Uyumluluk eksikliği nedeniyle bilgisayarınızda meydana gelen hasarlar üretici garantisi kapsamında değildir. Kabul Et’i seçtiğinizde bu beyanı okuyup anladığınızı kabul etmiş oluyorsunuz.”
Uyumsuz bilgisayarlara Windows 11 yükleme
Windows 11’de Microsoft’un temel gereksinimi TPM 2.0 yongasının bulunmasıdır. Daha önce TPM’nin ne olduğunu açıklamıştık ve ayrıca Windows 11 için aslında bir TPM satın almanız gerekmeyebileceğini de yazmıştık. Ancak çoğu durumda, yaptım Windows 11 için TPM 2.0’a ihtiyacınız var.
Şu ana kadar. Kullanıcılar artık gerekli donanıma gerek kalmadan doğrudan Windows 11’e yükseltme yapabilirler. Microsoft, belgede asıl “Windows 11’e yükseltme” adımlarını açıklamıyor ancak bunun Windows Update uygulaması ve PC Sağlık Kontrolü uygulaması aracılığıyla yapıldığını varsayıyoruz.
Windows 11’i yükledikten sonra cihazınız gereksinimleri karşılamıyorsa masaüstüne bir filigran eklendiğini ve Ayarlar uygulamasında bir bildirim göreceksiniz. Bunlar yalnızca kayıt defteri ayarlamalarıyla kaldırılabilir.
Daha sonra Windows 10’a geri dönebilir miyim?
Gereksinimleri karşılamamasına rağmen Windows 11’e güncelleme yapan herkese Microsoft, Windows 10’a dönme fırsatı sunuyor. Ancak bu, yükseltmeden sonraki 10 gün boyunca mümkün oluyor.
Geri alma seçeneğini Ayarlar bölümünde bulabilirsiniz. Sistem > Kurtarma > Kurtarma seçenekleri. Adım adım süreç sizi Windows 10’a geri götürecektir. Ancak bir şeylerin ters gitmesi durumunda güvenli tarafta olmak için yükseltmeden önce bir yedek oluşturmalısınız.
Bu makale ilk olarak kardeş yayınımızda yayınlanmıştır. PC-WELT Almancadan tercüme edilip yerelleştirildi.